Saturday, November 28, 2009

hubung kait kes eksiden kereta dan juga kisah sekolah....

eksiden kereta...mende ni hari2 berlaku kat dunia ni kan....ande yang teruk..ande yang biasa je...
balik2 cuak takut kene rembat ngan bapak (kalo kereta bapak la)...x pon kalo kereta sendiri mikir nak recover kete tu balik.....tapi ni bukan la isunye....dan mende ni berlaku kat aku arini....x la teruk...tapi memandangkan hari aku firsttime bawak kereta selepas 2 tahun aku dapat lesen mende ni bagi impak jugakla kat aku...hehehe...tapi ni bukanla isunya..sebab aku rase mende ni klaka dan bagi pengajaran kat aku...aku sebenarnya banyak berterima kasih kat member aku cerah sbb suruh aku bawak kereta arini...sebab x de die, aku x merasa bwk kereta....aku rase die pon cuak duduk sebelah mase aku bawak...dengan muka aku cuak giler...die berlagak cool la konon2 die Pak Andak...hehehehe...bodohnyer member...serius aku ckp mende ni pengalaman aku untuk arini..bersedia untuk hadapi segala kemungkinan...satu lagi mende ape yg kite ade, buat la sehabis boleh...aku kire bodoh jgkla sebab peluang amik lesen free (tanggungan bapak aku)...tp peluang yg aku dpt aku wat bodoh cm2 je....x nak plak aku amik berat..org laen kene simpan duit sendiri...amik lesen kene kerje ikat perut semata-mata nak dapatkan kad sekeping yg patut harga leminate kat kedai singgit dua posen je....Dah skang, mula la meraba2 nak genggam stereng...(skang aku cuak plak nak pegang stereng balik)...dah mende aku happy kejap je la pastu bam pulak di hujung jalan..tapi apepon, kejadian ni tetap buat aku rase best sebab kalo aku dah terer bwk kete, x mungkin aku dpt rase kegelabahan dan keseronokan atas jalan raya dan kecuakan bile dengar bunyi Bam! dari belakang kan?..lepas kejadian ni, aku teringat balik mase sekolah dulu dan aku cuba kaitkan kejadian hari ini dengan ape yang berlaku kat aku mase sekolah dulu...diberi peluang masuk sekolah elit (mrsm...gempak jugakla 2...) hehehe....pastu ape yg aku wat? masuk form 4, lupe diri...enjoy gila babi...smpai pointer tahap kalo org gile pon mati terduduk tau result aku cmne...2 la psl...Tapi, aku sikitpon x menyesal...sebab mende, koi dapat rase enjoy idup aku camne...tahu perasaan "bile rase nak wat, aku wat"....syok woo..kejar2 ngan pak guard,warden, "budak2 pompuan"...hehehehehe...tapi mende2 ni la wat aku tersenyum sorang-sorang sambil layan lagu Tuesday's Gone....
So, mende yg aku dapat hari ni...betullah dlm Islam sendiri ada ckp bahawa setiap mende yg berlaku 2 ade sebabnye...dan hari ni terbukak depan mata aku...setiap mende yg aku wat tu bg aku pengalaman yg mungkin berbeza ngan org lain dan tulah yg membezakan antara manusia2 kat bumi ni ha.....kisah eksiden berlanggor kereta, ngan aku mase sekolah dlu?korang paham x?x paham lantak ko la....pedulik ape aku, ni blog aku...wakakakakaka!!!

2 comments:

  1. fuck u
    kutuk gua
    heheheeh

    ReplyDelete
  2. ehehehe...mmg patu aok dikata sebegitu...

    ReplyDelete